ΦΑΙΣΤΟΣ ΑΕΒΕ: Πράσινη ενέργεια για ένα βιώσιμο μέλλον

Μία σημαντική συνεργασία στα πλαίσια του προγράμματος αυτοπαραγωγής (net metering) ισχύος 100kw

Στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η εταιρεία  σε συνεργασία με την ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ανακοινώνει την υλοποίηση Φ/Β συστήματος στα πλαίσια του προγράμματος αυτοπαραγωγής (net metering) ισχύος 100kw. Η εκτιμώμενη απόδοση ανέρχεται στις 160.000kwh/ έτος το οποίο θα αποσοβήσει περίπου 168 τόνους διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εφόσον η αντίστοιχη ενέργεια παραγόταν από θερμικούς σταθμούς.

«Στη ΦΑΙΣΤΟΣ ΑΕΒΕ η Κοινωνική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας μας. Είναι μια υπόσχεση την οποία τηρούμε πιστά  σχεδιάζοντας το μέλλον της εταιρίας από την ίδρυσή της. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελεί μία σημαντική όψη αυτής της δέσμευσης, συνεπώς επενδύουμε διαχρονικά στην αειφόρο ανάπτυξη», τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της ΦΑΙΣΤΟΣ, Λευτέρης Κουβίδης.

Παράλληλα με το έργο η εταιρεία ως ενεργό μέλος της  ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ, της μεγαλύτερης ενεργειακής κοινότητας στην Κρήτη, στοχεύει τα επόμενα χρόνια το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

«Ως εταιρεία ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κεφαλογιάννη Ζαχαρία Γενικό Διευθυντή  της  ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  για την  άψογη συνεργασία και  τη συμβολή του  στο έργο και ευχόμαστε στη εταιρεία  ανάλογες επιτυχίες», καταλήγει ο κ.Κουβίδης.