Σοφεγάδα με λαχανικά

Η σοφεγαδα είναι ένα παραδοσιακά κρητικό φαγητό που χρονολογείται από 1909. Είναι ένα φαγητό που τρώγεται και τις μέρες της σαρακοστής λόγω νηστείας δεδομένου ότι τα υλικά του είναι μόνο λαχανικά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1τεμ.Κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 100γρ. κολοκύθια
  • 100γρ. γούλα
  • 100γρ. μπάμιες
  • 100γρ. πατάτες
  • 100γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 100γρ. μελιτζάνα
  • 100γρ. πράσα
  • 100γρ. σέλινο
  • 100γρ μαϊντανό
  • 100γρ. πιπεριά
  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα σκληρά λαχανικά. Τα σωτάρουμε με το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ενδιάμεσα του ψησίματος προσθέτουμε τα λαχανικά με το λεπτό φύλλωμα (μαϊντανό, πιπεριά και σέλινο).